Chytrá aplikace Seznam.cz umožní uživatelům pracovat na mobilech v tmavém vzhledu

Aneta Kapuciánová 6. května 2020

Seznam Prohlížeč přichází po zimní aktualizaci s dalším produktovým vylepšením. Svým mobilním uživatelům nabídne tmavý vzhled, který bude dostupný pro zařízení s operačními systémy Android a iOS. Do populární tmavé bude možné v aplikaci Seznam.cz přebarvit i domovskou stránku.

Aktuálně velmi oblíbená funkce tmavého režimu zlepšuje čitelnost textu, snižuje jas vyzařovaný z mobilního zařízení, námahu očí, a naopak zvyšuje výdrž baterie. „Tmavý vzhled jsme vytvořili na přání našich uživatelů. Dali jsme si práci s kontrastem barev, abychom vyhověli standardům o přístupnosti, a zároveň zachovali vizuální identitu Seznamu i v této pozměněné barevné paletě,“ říká Adam Raška, produktový manažer Seznam.cz.

Uživatelé chytré aplikace Seznam.cz budou moct v tmavém vzhledu navštěvovat i domovskou stránku. „Jedná se zatím o exkluzivní možnost pro ty, kdo k brouzdání na internetu využívají v mobilech náš Prohlížeč. Do budoucna však bude tmavý režim naší domovské stránky podporovaný i v jiných prohlížečích,“ doplňuje Raška.

Vzhled aplikace se změní automaticky dle nastavení operačního systému. Pro iOS je dostupný od verze 13, pro Android už od verze 5. Možná je však i manuální úprava, a to v nastavení aplikace.

Zájem o Seznam Prohlížeč kontinuálně roste

Seznam Prohlížeč má na všech platformách už více než 1 500 000 unikátních uživatelů, přičemž výrazný nárůst zaznamenal zejména v posledních týdnech, a to pro svou schopnost zajistit lidem bezpečný pohyb na internetu a rychlý přístup k aktuálním informacím. Za loňský rok si jej do svých mobilů stáhlo více než 1 200 000 lidí. Jen za první kvartál tohoto roku to bylo přes 360 000 nových instalací.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích