Co nového ve Vyhledávání?

Tým Vyhledávání 15. června 2020

Rok se pomalu láme v půlce, a to nás přivádí k malé rekapitulaci. V tomto textu vám přinášíme souhrn informací o tom, co se nám za poslední měsíce podařilo nového ve Vyhledávání.

Začátek jara se nesl především na vlně koronaviru, který nás – už naštěstí v menším měřítku – doprovází i nadále. Stejně jako na všechny ostatní služby měl dopad také na Vyhledání. Vzrostlo množství dotazů směřující k této nemoci (od dotazů „kde koupit filtr“, „jak ušít roušky“ či „příznaky nemoci“ až po otázky směřující k tomu, kdy budou otevřené školy, kadeřnictví a bude možné opět cestovat, více dotazů viz Skokani.seznam.cz). Abychom našim uživatelům usnadnili přístup k těm nejdůležitějším informacím, vytvořili jsme pro ně speciál ke koronaviru, ve kterém můžete najít přehledný souhrn všeho podstatného (počet nakažených osob, počet nemocných, počet zotavených atd.).

Ukázka boxu

Kromě tohoto speciálu jsme také pro uživatele ve spolupráci s Proženy.cz připravili novou sekci o nemocech. Ve vyhledávání tak nyní naleznete pomůcku ve formě chytré karty s nejčastěji vyhledávanými nemocemi, mezi které patří např. mononukleóza, angína, opary, cukrovka, epilepsie. Karta vám poskytne stručný popis nemoci, popíše její příznaky a poddá informace, jak chorobu léčit a jak ji i ideálně předcházet.

Ukázka chytré karty pro nemoci

V rámci jarního úklidu jsme vymetli prach a pustili se také do inovací některých našich služeb. Za zmínku stojí úprava a nasazení nového videohintu, který přináší kvalitnější uživatelský zážitek. Hlavní výhodou pro uživatele oproti předchozí verzi je rychlost používání. Už není potřeba znovu načítat webovou stránku, stačí se pouze překliknout ze záložky na záložku.

Další úpravy, ke kterým došlo, bylo nasazení nové architektury míchání do relevance.

Svěží jarní vánek zavál také do firemních kartiček. Nově jsme rozšířili počet zobrazovaných telefonů a e-mailů. Podstatnou změnou je také zobrazení nabídky firmy.

Ukázka nového zobrazení s nabídkou

S blížícím se létem jsme nezapomněli ani na milovníky houbaření. Pro ty máme připravený karusel s přehledem jedlých, nejedlých a jedovatých hub.

Ukázka karuselu s přehledem jedlých hub

A pokud se chystáte letos na dovolenou do zahraničí, nezapomeňte, že můžete využít náš integrovaný Seznam slovník.

Ukázka slovníku

Přejeme vám krásné léto spolu se Seznam.cz.

Tým Vyhledávání

Sdílet na sítích