Outstream je vhodný pro každého klienta

18. června 2020

Od začátku roku je v Skliku možné kromě instreamové videoreklamy nakoupit i další videoformát, kterým je Outstream. Ten se zobrazuje jako videopřehrávač v těle stránky s obsahem. V následujícím článku se dozvíte od zástupců certifikovaných agentur tipy, jak s Outstream reklamou pracovat, abyste získali co nejlepší výsledky a splnili své cíle.

Video reklama je dnes již nedílnou součástí mediálního mixu, jak pro brandové tak i pro výkonnostní klienty. „Video je ideální způsob, jak předat informaci o produktu, jak ho představit. Zároveň je výhoda, že můžeme předat i emoce, nějaký příběh a hodí se to tak k budování značky,“ představuje video formát Ondřej Šeliga z Omnicon Media Group.

Proč dát Outstreamu šanci

Pokud chcete zasáhnout co nejširší počet uživatelů, jsou Outstream videa ideální. Důvodů je několik: nejste limitovaní přehrávacím oknem, dostanete se na větší množství ploch a současně získáte ještě nižší cenu, než je tomu u Instreamu. „Outstream je reklamní formát vhodný pro každého klienta. Můžou si ho vyzkoušet i klienti s menším rozpočtem,“ říká Martin Matějka z agentury H1.cz. U instream videí jsou náklady vyšší v důsledku náročnější produkce. Outstream má výhodu v tom, že je jednodušší na výrobu, a proto si ho může dovolit právě i klient s malým rozpočtem.

Outstream je vhodný pro klienty ze všech segmentů a oborů. Je to ideální doplněk ke každé videokampani, u které je cílem dosáhnout co nejefektivnější ceny za oslovení uživatele. Rozhodující je vždy cíl kampaně, ať už je to podpora značky nebo představení nějaké produktové novinky či pozvání na akci.

Další velkou výhodou je dostupnost. Prostor pro instreamová videa může být vyprodaný, oproti tomu u Outstreamu se snáz dostanete do aukcí a nakoupíte ho za nižší cenu.

Titulky jsou nezbytností

Outstream se zobrazuje v obsahových sítích během toho, co si uživatel pročítá nějaký text nebo prohlíží obsah. Tím se při procházení stránky nachází v zorném poli uživatele a ten ho nepřehlédne. Alfou a omegou úspěšnosti (a tím měřené dokoukatelnosti) je dát hlavní sdělení videa na začátek a nečekat s pointou až na konec. Je třeba mít na paměti, že digitální prostředí je rychlejší a dynamičtější než televize nebo jakýkoli jiný formát, proto je klíčové uživateli sdělení předat hned na začátku.

Jakmile se uživateli zobrazí 50 % videopřehrávače, spustí se video bez zvuku. Ten se aktivuje až při kliknutí na ikonu zvuku ve videu, což uživatel nemusí udělat. Proto je dobré s tímto počítat a buď používat v kreativě velké zřetelné texty, nebo opatřit video titulky.

Dalším dobrým tipem je umístit titulky do videa hned nahoru a vepsat do nich, čeho se video týká. Uživatele to bude spíš lákat na video kliknout a zhlédnout ho celé.

Buďte kreativní, ale všeho s mírou

Kreativa by měla být neinvazivní, spíš méně rušivá, více informační a s větší přidanou hodnotou pro toho konkrétního uživatele, protože ten si chce číst, respektive pustit video. Takže tlačit nějaké call-to-action nebo velké prodejní výhody se asi nebude vyplácet,“ doporučuje Matějka z H1.cz. Podle něj je 10 až 20 vteřin ideální délka na outstreamové video.

Obecně je lepší využít video, které je dělané pro Facebook nebo Instagram než to, které bylo primárně určené pro televizní kampaně.

Lucie Suchopárová z Taste Sun ještě dodává: „Při tvorbě kreativy myslete na to, že většina impresí, ať už obsahových formátů nebo videokampaní, probíhá na mobilních zařízeních, proto doporučuji, abyste do kreativy přidávali titulky, textový overlay a oboje v podobě, aby to uživatel byl schopný na tom mobilním zařízení přečíst.“

Outstream nakoupíte jak na přímo od obchodníků Seznamu, tak i přes Sklik a RTB.

Sdílet na sítích