Nenechte se napálit, zapsání do katalogu Firmy.cz je zdarma

10. května 2021

Zazvonil vám telefon a na druhém konci přichází milá operátorka s neodolatelnou nabídkou – za neurčitou částku vás či vaši společnost zapíše do katalogu firem. Nenechte se nachytat a s díky odmítněte. Základní zápis na Firmy.cz je vždy zdarma. 

Bohužel to není poprvé, kdy vás o takové situaci informujeme. Společností vydávajících se za Seznam.cz a jeho katalog firem stále přibývá a s ním i procento lidí, kteří se nachytali. Proto bychom i vás rádi požádali o spolupráci.

Pokud jste se v minulosti  setkali s níže popsaným chováním, obraťte se, prosím, na nás. Napište nám vaše kontaktní údaje a stručný popis vaší zkušenosti s katalogovou společností. Čím více podnětů a důkazů o zneužívání našeho jména jinými společnostmi máme k dispozici, tím účinněji se jim dokážeme bránit. Vaše emaily můžete posílat na seznam.naplno@firma.seznam.cz.

Není seznam jako Seznam

Operátoři různých firem často volají s tím, že jsou ze společnosti, které název nápadně připomíná Firmy.cz nebo Seznam.cz a upozorňují, že lidem končí platnost prezentace na internetu. Nabádají je k tomu, že pokud i nadále chtějí být dohledatelní na Seznamu, je třeba prodloužit službu a uzavřít smlouvu na další období.

A jelikož většina oslovených se Seznamem spolupracovala, nezdá se nikomu divné, že je „Seznam“ kontaktuje. To však jen do té doby, než na e-mail dorazí faktura od neznámé společnosti na nemalou částku.

Chceme Vám pomoci jak se nenechat nenapálit a proto přinášíme seznam následujících doporučení.

Jak nenaletět

  1. Nezapomínejte na to, že základní zápis na Firmy.cz je zdarma, proto nikdy neplaťte za uvedení do rejstříku.
  2. Ptejte se na přesný název společnosti, se kterou mluvíte. A pokud třeba špatně rozumíte, nestyďte se požádat o vyhláskování názvu či jeho zaslání na e-mail.
  3. Vyhýbá se operátor odpovědím na vaše otázky ohledně společnosti? Nevěrohodné nabídky odmítněte hned v telefonickém rozhovoru.
  4. Pokud vám do e-mailu přistane faktura od neznámé společnosti, nikdy ji neplaťte a s písemným odmítnutím ji zašlete zpět. 

Další zajímavé postřehy k tomuto tématu si můžete přečíst v článku na Seznam Zprávách.

Sdílet na sítích