Sklik nově podporuje externí zobrazovací kódy

12. srpna 2020

Seznam.cz spolu se svým reklamním systémem Sklik přichází s další inovací v podobě podpory externích zobrazovacích scriptů ve své obsahové síti. Narozdíl od globálních platforem v čele s FB a Google, kde tyto možnosti neexistují, se naopak otevíráme spolupráci a integrací s jinými nezávislými systémy. Tímto krokem přinášíme inzerentům další přidanou hodnotu a spolu s ostatními nedávno uvedenými produktovými novinkami z Skliku budujeme nejsilnější reklamní platformu na českém trhu.

Proč externí kód?

Podpora externího kódu, nebo také „3rd party ads“ nabízí využití vlastního ad servingového nástroje pro výdej reklamního sdělení. S využitím externích nástrojů má inzerent možnost využít dodatečné možnosti cílení, optimalizaci kreativ, zapojení dynamického retargetingu či sledování frekvence napříč celou kampaní. Kromě výše uvedených se jedná také o klíčovou možnost doměření statistik všech zapojených online kanálů do jednoho systému a s tím spojený holistický pohled na sledovaný výkon digitálních kampaní.

Jak externí kód funguje?

Sklik stále zůstává hlavním systémem, který Vaší reklamu nakupuje na základě aukčního modelu a nastavené bidovací strategie v Sklik účtu. V případě, že dojde k výhře v aukci, Sklik volá externí kód a poptává tak doručení a vykreslení reklamy z externího reklamního systému. Ten se v danou chvíli chová jako by šlo o “garantovanou” kampaň a vydává na každý request.

Jaké další možnosti externí kód nabízí?

Pro potřeby měření a práci s dalšími externími nástroji jsme k externímu kódu přidali možnosti vkládání dalších měřících kódů. Můžete tak vložit až 2 trackovací URL pro měření počtu impresí, sledování visibility, či dalších nabízených možnosti vámi využívaných externích partnerů. Samozřejmostí je podpora základní měřicí šablony pro sledování prokliků.

Jaké formáty externí kód podporuje?

Dostupné jsou všechny standardní a podporované velikosti bannerů, branding a všechny video formáty. Výjimku tvoří pouze kombinovaná reklama, u které podporujeme „pouze“ externí měření.

Více informací o podporovaných formátech, technické specifikaci či ukázky podporovaných externích kódů naleznete v naší nápovědě, stejně tak jako kontaktní formulář pro aktivaci této funkce ve Vašem účtu.

Za celý tým Skliku Jakub Novotný

Sdílet na sítích