IT akademie v Ostravě: Mikrofrontend, světlé a temné stránky z praxe

31. srpna 2021

Zajímáte se o trendy v programování a chcete si rozšířit svoje obzory i o jiné technologie a postupy, než které využíváte? Již 1.- 2. 10. 2021 se můžete těšit na další ročník IT akademie, který se bude konat tentokrát v Ostravě. Vytvoříme si univerzální mikrofrontendový widget, který bude nezávislý na stacku a technologiích webové aplikace, do které budeme widget integrovat. Při vývoji nakousneme několik možných přístupů a podělíme se s vámi o zkušenosti z provozu, maintenance a dopadu mikrofrontendu pro uživatele.

Co je Seznam IT akademie?

Seznam IT akademie je série bezplatných workshopů, kterou pořádá Seznam.cz. Workshopy jsou určené jak pro IT nadšence, tak pro zkušené profesionály, kteří se chtějí zlepšit a rozvíjet v konkrétní technologii. Na workshopech nahlédnete pod pokličku vývoje v Seznamu a seznámíte se s projekty, které se v Seznamu řeší. Kurzy zaštiťují vývojáři Seznamu. Účast na workshopech je na základě potvrzené registrace.

Jak se zaregistrovat?

Je to jednoduché. Stačí nám do 24. 9. 2021 napsat na: ITakademie2021@firma.seznam.cz

Kapacita je však omezená, tak si to nenechte utéct.

Co se na workshopu dozvíte?

Projdeme jednotlivé přístupy, jak si vytvořit vlastní mikrofrontendový widget. Představíme si Merkur a den zakončíme vytvořením si vlastního “hello world” widgetu, který integrujeme do IMA.js, NEXT.js jako SSR a Vue.js jako SPA.

Od “hello world” z minulého dne se dostaneme k vývoji reálného widgetu, kde si ukážeme sílu mikrofrontendu. Nedílnou součástí bude i otestovaní widgetu a napojení na Storybook. Nakonec se podělíme o zkušenosti a čísla z provozu.

Proč bych se měl/a zúčastnit?

  • workshop bude probíhat v menší skupině max. 12 lidí a bude tak prostor věnovat se jednotlivcům
  • pokud úspěšně absolvujete kurz, může vás čekat nabídka práce v Seznamu
  • workshop je pro účastníky zdarma
  • seznámíte se s podobně zapálenými programátory a programátorkami

Co je nutné znát před workshopem?

  • je potřeba znát Javascript ES6+ a mít základní zkušenosti o tvorbě webových aplikací
  • Node.js a React je výhodou

Těšíme se na vás.

Tým Seznam.cz

Sdílet na sítích