Seznam se s vývojáři v Ostravě Porubě: Historie vyhledávání na Seznamu, strojové učení a vaše vývojářské starosti na naše hlavy

Co je ještě hezčího než májový čas? Ano, správně, čas na májový meetup všech IT nadšenců i pokročilých vývojářů na Seznam IT Akademii. A to konkrétně 5. 5. 2022 ve věhlasném klubu Vrtule v Ostravě Porubě v čase od 17–19 hodin. Probereme například strojové učení nebo technologie, na kterých běží weby jako Novinky.cz a vlastně všechno, co vás zajímá.

Na vaše otázky se těší i jeden ze zakladatelů českého internetu Štěpán Škrob a další současná vývojářská esa. Ať už berete seznamáckou IT akademii jako workshop, šanci získat dobré kontakty nebo „jen“ zajímavé povídání o programování a vývoji, na své si přijdou jak IT nadšenci, tak i zkušení profesionálové. Představíme vám naši programátorskou kuchyni a seznámíme s tím, jaké technologie a jakým způsobem je používáme v denní praxi i při řešení problémů. A pokud nějakou vývojářskou zapeklitost řešíte i vy, můžeme se jí společně podívat na zoubek. 

Jak se registrovat?

Je to jednoduché. Stačí nám do 3. 5. 2022 napsat na seznamsvyvojari@firma.seznam.cz

Na jaký program se tedy konkrétně těšit?

Seznam Diskuze a GraphQL 

Jiří Kupka

Tvoříme novou diskuzní platformu pro největší portály českého internetu, jako jsou Seznam Zprávy, Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz a další. Co se skrývá pod její pokličkou, jak se dá napsat v Pythonu a jak nám v tom pomáhá GraphQL API?

Modulární platforma pro obsahové služby v Python s MongoDB

Miroslav Jančařík

Jak vypadá práce na platformě pro největší portály českého internetu (Novinky.cz, Seznam Zprávy, Sport.cz, Super.cz, atd.).

Fulltextové Vyhledávání Seznam.cz

Dominik Janků

Tak šel čas s naším Vyhledáváním. Víte například, jak provádíme A/B testování?

Historie vyhledávání na Seznamu

Štěpán Škrob

Jak se Seznam dostal k vyhledávání, včetně zásadních momentů ve vývoji vyhledávače. Kdy se začalo používat strojové učení a bigdata. Poučení z věcí, které se povedly a nepovedly ;-)

Lookalike: rozšiřování publik

Tomáš Nováčik

Jak na rozšiřování inzerentských publik? Představíme si technické možnosti řešení této úlohy s jejich výhodami a nevýhodami.

Elasticsearch a Kafka ve více lokalitách

Petr Novák

K čemu Zboží.cz využívá Elasticsearch a proč to není hledání. Ukážeme si, jak postavit službu, která přežije výpadek datacentra.

Jak neztratit žádnou zprávu v Kafce

Miroslav Kvasnica

Co všechno si pohlídat, když distribuujete data výhradně přes Kafku? Jak přežít výpadky a jak kontrolovat, jestli se zprávy neztrácí?

AntiAdblock

Zdeněk Vlach

Něco málo o etice reklamy, zobrazování a blokování obsahu na stránce. Jak vypadá digitální kolbiště Adblocku a AntiAdblocku.

Ještě váháte, proč se zúčastnit?

  • Rozšíříte si obzory o trendy v programování
  • Prozradíme všechny naše horké novinky
  • Poznáte vývojáře a programátory platformy, která zvládne 6 milionů aktivních uživatelů denně
  • Omrknete pracovní nabídky nebo trainee program v Seznamu
  • Řešíte-li nějaký vývojářský problém, dáme hlavy dohromady a zkusíme ho vyřešit
  • Malé občerstvení vždycky potěší, a ještě strávíte odpoledne nabité informacemi

Kde bude IT akademie probíhat?

Studentská 1770/1, 70800 Ostrava – Poruba

Kdy bude workshop probíhat?

5.5. 2022 od 17-19 hodin

Těšíme se na vás!

Sdílet na sítích