Seznam se s vývojáři dorazí do Brna

Co je ještě hezčího než májový čas? Ano, správně, čas na meetup všech IT nadšenců i pokročilých vývojářů na Seznam IT Akademii, který proběhne 11. 5. 2022 ve věhlasném klubu Alterna v Brně v čase od 17:30–20:00 hodin. Probereme například strojové učení, real-time zpracování dat nebo programování nejmodernějších aplikací a vlastně všechno, co vás zajímá.

Na vaše otázky se těší i jeden ze zakladatelů českého internetu Štěpán Škrob a další současná vývojářská esa. Ať už berete seznamáckou IT akademii jako workshop, šanci získat dobré kontakty nebo „jen“ zajímavé povídání o programování a vývoji, na své si přijdou jak IT nadšenci, tak i zkušení profesionálové. Představíme vám naši programátorskou kuchyni a seznámíme s tím, jaké technologie a jakým způsobem je používáme v denní praxi i při řešení problémů. A pokud nějakou vývojářskou zapeklitost řešíte i vy, můžeme se jí společně podívat na zoubek. S prázdnou neodejde ani váš žaludek – občerstvení na místě samozřejmě nebude chybět.

Registrace není nutná, další podrobnosti najdete na webu

Na jaký program se můžete těšit?

Lookalike: rozšiřování publik

Tomáš Nováček

Jak na rozšiřování inzerentských publik? Představíme si technické možnosti řešení této úlohy s jejich výhodami a nevýhodami.

Jak nezestárnout u E2E testů

Daniel Stříbrný

E2E testy v Cypress na Sklik.cz trvají hodinu a půl. Jak to děláme, že to zvládáme za 12 minut?

MySQL as a Service v Seznamu

Roman Vaněrek

Jak vznikla z pár master-slave clusterů služba s více než 250 Galera clustery? Ukážeme, jak za 10 minut vytvořit clustery ready do provozu.

Historie Vyhledávaní v Seznamu

Štěpán Škrob

Jak se Seznam dostal k vyhledávání, včetně zásadních momentů ve vývoji vyhledávače. Kdy se začalo používat strojové učení a bigdata. Poučení z věcí, které se povedly a nepovedly.

Zboží.cz

Petr Novák

K čemu Zboží.cz využívá Elasticsearch a proč to není hledání. Ukážeme si, jak postavit službu, která přežije výpadek datacentra.

You Build It You Run It

Lukáš Antalov

Co všechno je potřeba zvládnout, pokud si vývojáři Skliku chtějí sami provozovat aplikace? A stojí to vůbec za to?

Jak neztratit zprávy v Kafce

Miroslav Kvasnica

Co všechno si pohlídat, když distribuujete data výhradně přes Kafku? Jak přežít výpadky a jak kontrolovat, jestli se zprávy neztrácí?

AntiAdblock

Zdeněk Vlach

Něco málo o etice reklamy, zobrazování a blokování obsahu na stránce. Jak vypadá digitální kolbiště Adblocku a AntiAdblocku.

Kdy bude meetup probíhat?

11. 5. 2022 od 17:30

Kde bude IT meetup probíhat?

Klub Alterna, Kounicova 506/48, 602 00 Brno

Sdílet na sítích