Vyvracíme mýty o videoreklamě: Je Outstream jen rozhýbaný banner?

Eva Libichová 27. října 2021

Outstream od Seznamu není ani bannerová ani instreamová reklama. Jde o svébytný formát, který vhodně doplňuje mediamix kampaní a kombinuje v sobě výhody videoreklamy a skvělý zásah. Jak ale správně přistupovat k jeho tvorbě a nastavení, aby přinášel očekávané výsledky? 

V čem je Outstream výjimečný

Hlavní výhodou Outstreamu je především jeho velký zásah, který není limitován videoobsahem. Měl by tedy být součástí každé videokampaně, které si klade za cíl dosáhnout maximálního zásahu v dané cílové skupině. Vydává se v rámci obsahu na vizibilních plochách. Tedy na desktopu, kde má vyhrazenou vlastní pozici v rámci článku a nikoliv po stranách, čímž se odlišuje právě od bannerů. V mobilu se zobrazuje na vizibilním místě hned pod perexem – v podobě videa v poměru 16:9, 1:1, vertikálního videa 9:16, nebo jako nativní reklama ve feedech. To přispívá nejen k vysoké vizibilitě formátu, ale také tomu, že uživatel reklamu nepřehlédne. 

Oustream je oproti Instreamu zároveň cenově dostupnější – je tak vhodný pro všechny klienty, i ty s menšími rozpočty. V kombinaci se zásahem vychází výborně v ceně za osloveného uživatele. Ale nenechte se zmást, i když je produkčně méně náročný, rozhodně to neznamená, že by se kreativě měla věnovat menší pozornost. 

Jak s Outstreamem pracují odborníci v agenturách

Jak na tvorbu Outstreamu

Pamatujte, že video zaujme více než banner. Pomůže odvykládat příběh a zprostředkovat emoci.

Hlavní sdělení doporučujeme dát hned na začátek, zaujmete tak hned v prvních vteřinách. Myslete i na dynamický střih, aby jste udrželi divákovu pozornost. V neposlední řadě textové prvky. Zvuk je samozřejmostí, ale titulky jsou něco, co je vskutku potřeba. Video se totiž spouští bez zvuku a proto je nutné na ně v kreativě vždy myslet. A jak jistě víte, v dnešní mobilní době musí být dobře čitelné právě i na mobilních zařízeních.

Sdílet na sítích