Škoda, BMW, Ford… Jaké vozy se hledají na Sautu nejčastěji?

8. prosince 2021

Filtry na Sauto.cz, které lidé používají zdaleka nejčastěji, jsou značka a model vozu. Využívá je celkem 40 % všech reálných uživatelů. A jaká značka u nich boduje nejvíce?

Asi vás nepřekvapí, že vítězem je Škoda, kterou hledá 15 % všech reálných uživatelů Sauta. Následuje Volkswagen s 11 % a třetí Mercedes Benz s 8 %. V těsném závěsu pak jsou BMW a Ford se 7 % a ještě Audi se 6 %. Další značky už lidé hledají o dost méně a jsou pod hranicí 3,5 %.

Jaké modelové řady jsou u oblíbených značek nejhledanější?

Pro mnohé nebude ani tato otázka žádným překvapením. U Škody se jedná o Octavii, Superb a Fabii. U zájemců o Volkswagen boduje Golf, Passat a Tiguan. Mercedes Benz oslovuje potenciální kupce převážně třídami E, C a S. BMW zase řadami 3,5 a X5. U Fordu jsou nejhledanější Focus, Mondeo a možná trochu nečekaně Mustang. Zájemci o Audi nejčastěji hledají A6, A4 a A3.

Benzín nebo diesel? Mezi filtry vede palivo a rok výroby

Další často využívané filtry jsou palivo, které filtruje 12 % uživatelů, a „vyrobeno od“, který využívá 11 % návštěvníků. Karoserii filtruje 8 % návštěvníků. „Cena do“ je s 5 % až šestý nejpoužívanější filtr. Stav tachometru kupodivu příliš nefrčí – s necelými 2 % uživatelů je až desátý.

Z výše uvedených údajů vyplývá, že zájemci o vozy nevyužívají možnost filtrace natolik, jak by se dalo očekávat, a filtrují jen základní údaje.

Jak je na tom řazení inzerátů?

Inzerce na Sautu se automaticky řadí podle stáří inzerátů – od nejnovějšího po nejstarší. Lidé si mohou řazení inzerce přepnout například podle ceny. Změnu řazení ale využívá pouze 17 % návštěvníků. 83 % všech uživatelů Sauta tak využívá přednastavené řazení podle stáří inzerátu.

Vaše nabídka se díky tomu bude ve výpisu inzerátů postupně propadat hlouběji a zájemci o koupi si jí nemusí všimnout.

Pokud chcete zvýšit pravděpodobnost, že váš inzerát bude navrchu – a tím pádem vidět – doporučujeme využívat Topování inzerátů.

Bližší informace o topování najdete zde.

V tomto článku jsou uvedeny údaje za období od 1. 7. 2021 do 14. 11. 2021.

Tým Sauto.cz

Sdílet na sítích