4 tipy, se kterými vyšperkujete inzerát na Sauto.cz

Jan Němec 24. srpna 2023

Jak vytvořit perfektní inzerát na Sauto.cz? Jaké údaje by v něm neměly chybět, aby vaše nabídka vynikla mezi ostatními? Máme pro vás pár jednoduchých, ale funkčních tipů, které mohou zvýšit vaši šanci na rychlý prodej vozidla.

Každý inzerát, který umístíte na Sauto.cz, je vaší virtuální vizitkou. Celkový dojem, kterým inzerát působí, má velký vliv nejen na jeho návštěvnost, ale i na to, kolik lidí si ho všimne. Inzeráty jsou standardně řazeny od nejnovějších po nejstarší, ale nezapomínejte, že lidé, kteří hledají nový vůz, mohou využít i filtry ­­– třeba cenu, stáří vozidla nebo stav tachometru.

Víte, že:

  • bezmála 85 % návštěvníků upřednostňuje řazení inzerátů od nejnovějšího po nejstarší,
  • průměrný počet stránek, které si uživatelé prohlédnou na Sauto.cz, je 15,
  • během jedné návštěvy lidé na Sauto.cz průměrně stráví 16 minut.

Jak zájemce o nový vůz i během krátké návštěvy zaujmout?

1. Využijte kvalitní fotky

Lidé vybírají nejen na základě slovního popisu, ale také podle vizuálního dojmu. Proto svůj inzerát doplňte kvalitními fotografiemi. Nejdůležitější je hlavní snímek, který se zájemci o vozidlo zobrazí po použití filtru. Úvodní fotografie by měla mít vysoké rozlišení a dobré osvětlení. Myslete také na to, že byste auto měli ukázat nejen zvenku, ale také zevnitř.

Kromě klasických fotografií můžete do galerie zařadit i 360° záběry interiéru nebo třeba fotky servisní historie. Je-li to možné, přizpůsobte fotografie aktuální roční době. Zasněžené auto uprostřed horkého léta totiž může působit lehce nepatřičně.

2. Doplňte inzerát videem

Inzerát může obsahovat i video, které umožní zájemci vozidlo prozkoumat ještě pečlivěji než z fotky. Pokud video v inzerátu využijete, umístíme ho do pozice úvodní fotky. Potenciální kupující tak na první pohled uvidí, že součástí nabídky je i video, díky němuž si o vozidle vytvoří ještě preciznější představu. A vy tím coby prodejce získáte konkurenční výhodu.

3. Čím více informací, tím lépe

Nákup vozidla je událost, která vyžaduje dlouhé rozmýšlení a zvažování celé řady pro a proti. I proto by text inzerátu měl obsahovat maximum aktuálních a relevantních informací, aby se zájemce nemusel na některé parametry doptávat. Zvýrazněte všechny výhody vozidla, ale přiznejte také nedostatky. Díky podrobnému popisu se vyhnete zodpovídání dotazů, a navíc zabráníte tomu, aby mezi vámi a zájemcem zbytečně vznikaly nejasnosti.

4. Hlídejte si reputaci

Dobrá pověst je pro prodejce nepostradatelná. Ten, kdo zvažujete nákup vozidla, při výběru pravděpodobně zohlední také doporučení od známých nebo online recenze prodejce. Pokud s recenzemi na Sauto.cz nepracujete a případné stížnosti nakupujících neřešíte, potenciální zájemce se může rozhodnout pro jiného prodejce. Proto se nevyplácí veřejnou zpětnou vazbu, která utváří vaši pověst, ignorovat.

Hledáte další tipy, které vám pomohou inzerovat ještě efektivněji? Obraťte se na svého obchodního zástupce v Sauto.cz nebo nám napište na e-mail podpora@sauto.cz.

Jan Němec

Konzultant inzertních služeb senior

Sdílet na sítích