Zasněžené Brandoviny přinášejí pořádnou dávku vánoční atmosféry

Ivana Eder 18. prosince 2023

Opět tu jsou novinky z Brand Studia – tentokrát už podesáté, ale naposledy v této podobě. Od nového roku se vše o tom, co se děje v Brand Studiu, dozvíte v naší rubrice prostřednictvím samostatných článků, rozhovorů a případových studií. Shrnutí pak přijde zájemcům v newsletteru. Připojte se k nám a nalaďte se na vánoční notu.

Král štědrovečerního stolu: Ozvláštněte svůj bramborový salát

Málokdo si dovede představit štědrovečerní večeři bez bramborového salátu. O tom, co všechno do něj patří, však nepanuje všeobecná shoda. Podle našeho průzkumu si například 89 % lidí myslí, že do salátu nepatří jablka, a 63 % z nich nepřidává ani salám. Přesto je více jak polovina z nich přesvědčena, že na bramborový salát má svůj vylepšený rodinný recept. Pokud patříte mezi ty, co rádi experimentují, vyzkoušejte si hru, kde dostanete doporučení na speciální salátové variace. A na závěr se můžete inspirovat, co dělat se salátem, který vám zbyde. Dobrou chuť!

Inspirujte se těmi, co pomáhají, a obdarujte své blízké

Dávat je ten největší dar. A o Vánocích to platí dvojnásob. Sváteční čas je totiž obzvlášť náročný pro lidi bez domova, seniory nebo maminky samoživitelky. Češi mají dobré srdce i sílu pomáhat. Ve spolupráci s čokoládou Milka jsme představili tři charitativní a neziskové organizace, které se věnují těm, kdo to potřebují. Na vlnu dobra se můžete napojit i vy a poslat čokoládu tam, kde udělá největší radost. Stačí nominovat osobu, na které vám záleží, a zařadit se tak do slosování o čokoládový box, kterých Milka rozdá každý den dvacet.

Společně s neziskovkami za lepší svět

Spolupráci s partnerskými neziskovými organizacemi jsme si na komerčním obsahu vyzkoušeli už v minulých letech. Díky těmto projektům dokážeme otevřít důležitá témata, která naše čtenáře baví, a zároveň můžeme zviditelnit organizace, které dělají záslužné věci. Letos jsme vytvořili Nativy s organizacemi Člověk v tísni a Teiresiás. Jak spolupráce vypadaly?

Člověk v Tísni: Jen dvě děti ze sta se svým rodičům svěří, že je někdo vydírá

Děti jsou v online prostředí velmi zranitelné a důvěřivé. Často si neuvědomují nebezpečí, se kterým se mohou setkat. Vytvořili jsme proto ve spolupráci s organizací Člověk v tísni praktického průvodce pro děti a jejich rodiče o tom, jak se chovat bezpečně na internetu. Představili jsme projekt Safer internet centrum, ve kterém české organizace spojily své síly, aby zvýšily bezpečnost dětí na internetu.

Teiresiás: Bariérám navzdory

Lidé se zrakovým postižením mohou závodit na nejtěžších triatlonech, skládat hudbu, být úspěšnými plavci či právníky. S organizací Teiresiás jsme vyprávěli příběhy Nicole, Ondřeje a Ráchel, kteří si splnili své sny navzdory svému handicapu. Přesto ale narážejí na překážky, které jim komplikují i normální činnosti, jako je například nákup nebo surfování po internetu. Upozornili jsme tak společně na důležitost lepší přístupnosti webů a aplikací pro handicapované.

Krásné Vánoce ze Seznam Brand Studia

Přejeme vám šťastný nový rok plný radosti, kreativity a nezapomenutelných zážitků. Těšíme se na další spolupráci v roce 2024!

Sdílet na sítích