U videoreklamy nově sjednotíme metriky s YouTube 

15. května 2024

Abychom vám usnadnili vyhodnocování vašich kampaní, změníme v Skliku výpočet metrik videoreklamy. Zatímco dříve pro nás bylo klíčovým ukazatelem přehrání reklamy do konce, a to bez ohledu na její délku, nově budeme zohledňovat i další interakce s reklamou.

Úprava výpočtu metrik vám umožní snadno porovnávat výsledky z největších platforem s videoreklamou včetně YouTube. Do přepočtených ukazatelů, které se týkají zhlédnutí, zahrneme i kliknutí na reklamu nebo dokoukání do 30 sekund u delších videí. 

Co přesně se ve výpočtu mění? 

Aktuální výpočet Nový výpočet 
Počet zhlédnutí Počet přehrání videoreklamy do konce bez ohledu na délku reklamy.  

Výpočet: Počet přehrání videa do 100 %. 
Počet přehrání videoreklamy do konce, dokoukání do 30 sekund u videí delších než 30 sekund nebo kliknutí na reklamu.  

Výpočet: Počet prokliknutých videí nebo do 100 % přehraných videí nebo videí s dobou sledování rovnou nebo větší než 30 sekund. 
Míra zhlédnutí Vyjadřuje, v kolika % se videoreklama přehrála až do konce bez ohledu na délku reklamy.  

Výpočet:  Počet přehrání videa do 100 % / celkový počet zobrazení. 
Vyjadřuje, v kolika % se videoreklama přehrála až do konce, dokoukala se do 30 sekund u videí delších než 30 sekund nebo kliknutí na reklamu.  

Výpočet:  Počet prokliknutých videí nebo do 100 % přehraných videí nebo videí s dobou sledování rovnou či větší než 30 sekund / celkový počet zobrazení. 

Změna proběhne 27. 5. 2024 a nebude se týkat historických statistik. Jinými slovy – nebudeme měnit už jednou napočítaná čísla. Nezapomeňte tuto změnu metodiky zohlednit při vyhodnocování videokampaní běžících v období, ve kterém ke změně došlo. 

Chcete být vždy v obraze? Přečtěte si i o dalších novinkách z Skliku.

Věříme, že vám upravené metriky kampaní zjednoduší vyhodnocování kampaní. 

Tým Skliku 

Sdílet na sítích