Nova se dá i vypnout

24. října 2007

Kdo ještě nebyl ve zprávách na Nově, jako by nebyl. Někdy je to ale opravdu lepší.

Po včerejších Televizních novinách na Nově jsem úplně jiný člověk, než na jakého jsou novináři zvyklí. Mlčenlivá mluvčí, která mlží, dokud to jde, aby nakonec s úsměvem přiběhla před kameru a vyslala k uživatelům Seznamu skoro nedůvěryhodné ujištění, že data z poškozených emailových schránek se neztratí.

Ano, řešíme na Seznamu od neděle menší (vzhledem k počtu všech schránek opravdu marginální) výpadek na jednom serveru. Uživatele jsme informovali ještě o víkendu, omluvili se a ztracená data vracíme postupně zpátky ze záloh. Třetina schránek už je dnes (středa 24. října) opravena a do konce týdne budou v pořádku všechny.

Když informaci o potížích na emailu zavolají dva uživatelé do Novy, televize nasadí tři lidi do akce, aby na konci dne mohla odvysílat sugestivní reportáž. Bez upozornění s vámi nahrají telefonát , vběhnou se zapnutou kamerou do sídla firmy, prostě dělají možné i nemožné, aby výsledek stál za to. Co na tom, že získávají od Seznamu dvě oficiální vyjádření – jedno  po telefonu a  druhé přímo na kameru . Například: „Výpadek se týká dvou procent uživatelů emailové pošty, na které je celkově tolik dat, jako je na 120 tisících DVD.  Opraveno už bylo 20 procent schránek, navíc všechny jsou od neděle otevřené a uživatelé s nimi pracují. Starší emaily se jim postupně vracejí zpět.“

Nova to však vidí a nakonec i stříhá jinak:  Seznam prostě mlží a bagatelizuje.

Je mi opravdu líto Novy, že delší časový prostor pro Televizní noviny plní takovými nesmysly, jakým byla úterní reportáž o emailu Seznamu. Nehledě na skandalizaci své osoby, přeji panu redaktoru Klinghorovi, aby se aspoň dodatečně poučil, že nezálohovat si  firemní poštu a mít ji jen na freemailu je naivní – pokud si na to stěžují neinformovaní podnikatelé, sklidí na internetu spíš posměch (diskuse na nova.cz). Za službu zdarma provozovatel skutečně  neodpovídá a upozorňuje na to každého uživatele už při založení schránky. Přesto když dojde k nemilému technickému výpadku, řeší to Seznam ve dne v noci. Od neděle komunikuje s uživateli a také mým prostřednictvím jim zařizuje ruční opravy schránek do jedné hodiny.

Nové zprávy na Nově si po takové zkušenosti nejen nepustíte, ale s radostí  kvitujete, že se tahle televize dá klidně i na celý večer vypnout.

'Rita
Rita

Sdílet na sítích