Na Sauto.cz je nyní tlačítko pro nahlášení závadného inzerátu

23. srpna 2010

Jak možná někteří z vás zaznamenali ze zpráv v médiích, množí se na Sautu problémy s podvodnými inzeráty. Prostřednictvím takových inzerátů se podvodníci snaží vylákat ze zájemců o koupi vozu zálohu předem.

V několika případech uživatelé tuto zálohu poslali, ale auta se samozřejmě nedočkali.

Poslední dobou podvodníci přicházejí se stále nápaditějšími pokusy o podvody: z původního typického příběhu o práci na ropné plošině a nutnosti prodat svoje auto za pár peněz, jsme se propracovali až ke spolupráci s anglickou firmou, která klientům Sauta zajišťuje „bezpečný“ účet na složení zálohy a phishingu s cílem poškodit klientské účty. O tom jsme vás informovali už dříve

Abychom praktikám takových „spolupracujících“ subjektů  pokud možno zabránili, rozhodli jsme se kromě právních kroků zavést na Sautu i několik opatření. Již před několika týdny jsme začali povinně zobrazovat telefonního čísla zadavatelů u soukromých inzerátů placených přes SMS. S tím bylo spojeno zveřejnění PR článku na HP Sauta. V tomto článku jsme požádali o pomoc naše uživatele, aby nám podezřelé inzeráty nahlašovali, protože není v našich možnostech kontrolovat obsah všech 78 tisíc inzerátů. Uživatelé na tuto výzvu zareagovali a průměrně nahlašovali cca 70 podvodných inzerátů týdně.

Tento týden jsme zavedli další opatření proti výskytu podvodných inzerátů na Sautu a to přímo v detailu každého inzerátu – tlačítko „Nahlásit závadný inzerát“.

Po kliknutí na tlačítko se otevře formulář, prostřednictvím kterého může uživatel administrátorovi kromě podvodného inzerátu nahlásit i zařazení inzerátu do špatné kategorie, použití odcizené fotografie, neodpovídající cenu vozu a jiné, stačí jen vybrat odpovídající možnost. Za prvních 24 hodin po nasazení jsme obdrželi více než 150 reakcí nahlašující převážně podvodný inzerát. Doufáme, že i díky tomuto opatření se nám podaří množství podvodných inzerátů na Sautu dlouhodobě eliminovat.

 


Bára

Sdílet na sítích