Ohlédnutí za rokem 2011

31. prosince 2011

Dnešním dnem se uzavírá rok 2011. Co se nám v tomto roce podařilo?

V první řadě jsme se snažili nabídnout uživatelům jednodušší vyhledávání a rychlejší přístup k požadovaným informacím. Na začátku roku jsme začali změnou designu vyhledávání, která klade důraz na snadnou orientaci ve výsledcích hledání.

Abychom dokázali pružněji reagovat na změny obsahu internetu, změnili jsme architekturu vyhledávače a nasadili jsme nového robota – SeznamBot 3.0. Nová technologie nám například umožnila rychlejší indexování, nebo kvalitnější detekci spamu. Po nasazení SeznamBota 3.0 jsme začali podporovat kanonické linky a sitemapy.

V září jsme vylepšili našeptávač a pod výsledky hledání jsme začali nabízet související dotazy. Změnili jsme způsob zobrazování upoutávek a nasadili do produkčního hledání odpovídač praktických dotazů a upoutávky na volnočasové akce.

Dále jsme se zabývali mnoha úpravami komponenty zajišťující zpracování dotazů. Cílem těchto úprav bylo zvýšení relevance výsledků. K těmto úpravám se řadí například vylepšení oháčkování, expanze zkratek, hledání podobných slov a další.

Na stránku s výsledky vyhledávání jsme také umístili tipy a triky, které uživatelům nabízejí ukázky použití našeho vyhledávače a také jsme nasadili nový fulltextový blog.

To je ode mne pro letošní rok vše a za celý fulltextový tým vám do nového roku přeji mnoho relevantních výsledků, užitečných informací a zábavy. Zachovejte nám svou přízeň a držte nám palce, aby se nám v příštím roce dařilo minimálně stejně dobře, jako letos. A nezapomeňte na půlnoční ohňostroj.

Sdílet na sítích