Pozastavujeme testování rozšířené volné shody v Skliku

24. července 2018

Na začátku roku jsme začali testovat rozšířenou volnou shodu. Klíčová slova ve volné shodě se začala nově vydávat i na dotazy, které Sklik vyhodnotil jako úzce související, za účelem maximalizace relevantního publika, které ve vyhledávání oslovujete. Jaké výsledky půlroční testování přineslo?

V průběhu předchozích měsíců jsme postupně zlepšovali rozšiřující slovník a navýšili podíl výdeje z 10 % na 20 % (rozšířená volná shoda se v tomto podílu aplikovala v cca třetině případů).

Protože jsme s dosahovanými výsledky použité technologie nebyli spokojení natolik, abychom podíl výdeje volné shody dle nových rozšíření rozšířili zvyšovali dále, rozhodli jsme se v minulých dnech test zcela pozastavit. V této chvíli se tedy klíčová slova ve volné shodě vydávají plně tak, jak jste byli zvyklí do začátku letošního roku (skloňování, práce s diakritikou, změna pořadí slov v dotazu, avšak vždy stejný slovní základ).

V budoucnu budeme pro výdej rozšířené volné shody využívat jinou technologii. O tom vás budeme s předstihem informovat.

Klíčová slova s modifikátorem se vydávají stejně jako dosud. Jejich případné využívání současně s volnou shodou ničemu nevadí. Z vaší strany není třeba žádných zásahů.

Děkujeme za pochopení.

Za celý tým Skliku David Velechovský a Martin Lohner

Sdílet na sítích