Outstream v RTB nyní i na mobilech

17. března 2020

Všem fanouškům RTB a videoreklamy přinášíme další radostnou novinu. Outstream video mohou naši inzerenti nově nakupovat také pro mobilní zařízení. A pro desktop i na hlavní stránce Seznam.cz.

Že máme od října v RTB nabídce formátů i Outstream video, už dobře víte. Aktuálně se nám tento formát na desktopech vydává na webech Garáž.cz, Kupi.cz, Novinky.cz, Proženy.cz, Sport.cz, Seznamzprávy.cz, Super.cz, na čtrnácti webech externích partnerů a nejnověji i homepage Seznam.cz. Umístění na hlavní stránce Seznamu – přímo pod přihlášením do e-mailu, je příležitostí k tomu, aby vaše reklama byla maximálně na očích. Vizibilita této pozice se pohybuje kolem 53 % a naši homepage denně navštíví přes 3 miliony reálných uživatelů.

Ještě větší radost vám ale možná udělá skutečnost, že na webech Novinky.cz, Super.cz, Sport.cz, Garáž.cz, Kupi.cz, Proženy.cz a Seznamzprávy.cz už tento formát umíme vydávat i na mobilních zařízeních.

Outstream dokáže oproti Instream videu oslovit i ty uživatele, kteří aktivně nekonzumují videoobsah. A jeho expanze na mobilní zařízení zásah ještě navyšuje. Otevírá totiž cestu k lidem, kteří jsou zvyklí naše weby navštěvovat spíše na mobilu než na desktopu.

U kratších spotů může míra zhlédnutí, kterou mimo stopáže ovlivňují faktory jako zacílení či kvalita a atraktivita kreativy, na mobilech dosahovat i 30 a více procent. Video se navíc bude zobrazovat na prémiové pozici na začátku článku, kde je téměř nepřehlédnutelné, a má tak potenciál vzbudit vysokou míru pozornosti.

Veškeré Outstream dealy, i ty běžící, jsou o nové pozice již obohaceny. Pro více informací nás kontaktujte na ko.rtb@firma.seznam.cz.

Za tým RTB Jakub Skřivan

Sdílet na sítích