Instreamová videoreklama nově na hlavní stránce Seznamu

24. listopadu 2020

Během léta a podzimu jsme testovali zobrazování videí z videoportálu Televizeseznam.cz na domovské stránce, abychom zjistili, jak tento media typ bude fungovat v článkovém feedu. Tím jsme zároveň otevřeli dveře instreamové reklamě na stránce, kterou denně navštíví 4 miliony reálných lidí.

Nyní už jsou videa nedílnou součástí domovské stránky. K dispozici je tak i nový reklamní videoprostor. Ačkoliv jsme teprve na začátku, už teď víme, že se jedná o jednu z největších videoslužeb Seznamu, kde nabízíme 4 miliony

videoimpresí týdně.

Jak videa na Seznamu fungují?

Videa se automaticky spouští bez zvuku. Pokud člověk s videem, jakkoliv interaguje, spustí se zvuk. Když k interakci nedojde, tak se po 13 vteřinách video samo zastaví a vybídne uživatele k pokračování sledování.

Po zhlédnutí 40 vteřin videa se zobrazí reklama. Ta se zobrazuje i na jeho konci jako postroll. Vždy platí, že pokud se video dostane mimo obrazovku, automaticky se zastaví. Díky tomu je videoreklama vizibilní a se zvukem.

Jaké formáty jsou k dispozici?

Pro zadavatele reklamy je k dispozici standardní přeskočitelný videospot a bumper ve všech formách nákupu – přímý prodej, Sklik a RTB.

 Průměrná míra zhlédnutí 30 s videospotu se pohybuje kolem 20 % a CTR dosahuje 1,5 %.

Sdílet na sítích