Jak si jednoduchým způsobem vytvořit produktovou skupinu?

Díky podpoře hvězdičkové konvence v produktových skupinách může být jejich nastavení rychlejší, a navíc ještě “zabezpečené” před změnami ve struktuře XML feedu. Jak to funguje?

Pokud chcete obsáhnout všechny kategorie, nastavení skupiny pro produktovou inzerci může být zdlouhavější. Hvězdičková konvence neboli wildcard, kterou jsme nedávno nasadili v uživatelském rozhraní, pomáhá při strukturování skupin produktové inzerce podle kategorií (značka categorytext).

Nemusíte už označovat množství podkategorií, teď už stačí zadat jen hlavní kategorii, nebo vybranou podkategorii. Ty, které jsou s hvězdičkou, automaticky zahrnují všechny její podřízené, a to včetně těch budoucích. Není tedy potřeba, abyste ručně upravovali produktové skupiny v Skliku, pokud správce feedu zařadil nové kategorie. Ani specialistovi, který používá hvězdičky v produktových skupinách se nestane, že by mu správce feedu deaktivoval nastavené produktové skupiny změnou struktury kategorií ve feedu.

Kde hvězdičky prakticky využijete?

  • Dynamický banner v Skliku: Akviziční inzerci rozdělte do potřebného množství skupin bez obav, že by neobsahovaly nově přidané podkategorie.
  • Kampaně typu Zboží.cz: Sortiment rozčleňte podle hlavních kategorií. Budete tak mít přehled nad výkonem souvisejícím se sortimentem bez obav, že by ve skupinách nebyly zahrnuté nově přidávané podkategorie.

Kde je naopak nedoporučujeme?

  • Produktové inzeráty: S ohledem na postupné ukončení výdeje produktových inzerátů v příštích týdnech a jejich nahrazení reklamními nabídkami na Zboží.cz, není třeba investovat čas na předělávání do produktových skupin.
  • Dynamický retargeting v Skliku: S filtrací v dynamickém retargetingu obecně doporučujeme pracovat velmi obezřetně. Není třeba cílit na skupiny s jednotkami, nebo nízkými desítkami nabídek, protože tak výrazně klesne zásah celkového dynamického retargetingu. V aukci musí být splněno více podmínek.

Sklik zatím neumí zobrazit počet nabídek s vyhovujícím filtrem u skupin, které využívají hvězdičkovou konvenci.

Za celý tým Skliku Zdeněk Líbal a David Velechovský

Sdílet na sítích