Audio je silný formát, do kterého se vyplatí investovat

Veronika Geltner 21. února 2023

Poslech digitálního audia v posledních letech fenomenálně roste, a to jak co do objemu, tak i do délky poslechu. Pro inzerenty představuje svět audia tradiční příležitost, jak oslovit své publikum. Výhod je celá řada, pojďme se na ně podívat.

Audioreklama nabízí inzerentům efektivní způsob, jak oslovit zákazníky při jakékoliv aktivitě, ať už při běhání, nebo třeba při cestě do práce. Posluchači se při podobných činnostech lépe soustředí na obsah a jejich pozornost je tak vyšší. Navíc málokdo při poslechu reklamy aktivně přeskakuje. Podle průzkumu má audioreklama až o 24 % vyšší Ad Recall než displayová reklama, takže se zájem o nákup ze strany zákazníků zvyšuje až o dvojnásobek.

Co je Seznam Audio?

Seznam Audio je formát reklamy, který není omezený jen na rádia nebo podcasty, s audiem se setkáte také třeba ve čtených článcích na Seznam Zprávách. Mezi velké výhody online audioreklamy patří především doměření brandového dopadu reklamy, ale také možnost navázat na audioreklamu retargetingem v reklamní síti Sklik nebo RTB.

Audio v různých podobách zažívá poslední roky velkou renesanci, a proto se audioreklamě daří i u nás v Seznamu. Přehrání audio obsahu Seznam Zpráv vzrostlo meziročně o 152 %.

Výhody audioreklamy na Seznamu

  • Oslovíte posluchače ve chvíli, kdy nejsou zahlcení reklamou. Lépe si vás zapamatují.
  • Na audioreklamu můžete navázat a na své zákazníky dále cílit pomocí online bannerů v Skliku či Adformu.
  • Zasáhnete až 500 000 unikátních posluchačů na Seznamu měsíčně*.
  • 50 % posluchačů na Seznamu ji doposlouchá až do konce*.

Spojte svou značku s kvalitní českou audio tvorbou

Se Seznam Audiem máte jedinečnou příležitost oslovit posluchače offline i online. Široký audioprostor zahrnuje jak podcasty z tvorby redakcí Seznam Zpráv, Novinky.cz, Proženy.cz a rádiové reklamy Expres FM a Classic Praha, tak floatingové pozice ve všech podcastech nabízených na nové platformě Podcasty.cz. Ta zahrnuje více než 60 českých tvůrců, kteří dohromady vydávají 688 podcastových pořadů. K nejznámějším patří třeba 5:59, České podsvětí nebo Vlevo dole.

Zjistěte, jaké výhody nabízí reklamní balíček Seznam Cross Audio, a zamluvte si svůj audioprostor na adrese: radia@firma.seznam.cz.

* interní měření 2022, zprůměrováno

Veronika Geltner

PR specialistka

Sdílet na sítích