Programia nasazuje nový standard přihlašování, oceníte ho i v cookieless době

Společnost Programia se zaměřuje na vývoj velkých webových a e-commerce řešení na míru. Jako jedna z prvních nabídla svým klientům nový standard v podobě Přihlášení přes Seznam a teď přichází s další novinkou. Ta má potenciál zásadně změnit způsob, jakým e-shopaři zákazníkům zprostředkovávají možnost přihlášení prostřednictvím FedCM (Federated Credential Management).

Co je FedCM? 

FedCM je standardizovaný mechanismus, který usnadňuje uživatelům přihlášení na různých službách při použití poskytovatele identity, na kterého jsou zvyklí – například na Seznam.cz, který na českém trhu disponuje největším počtem aktivních e-mailových schránek.  

Tato nová funkcionalita prohlížeče v podobě jednoduchého pup-up sdělení umožňuje uživatelům, aby se přihlásili přímo po vstupu na stránky, a to bez nutnosti proaktivně hledat tlačítko Přihlášení přes Seznam. Celý proces je tak výrazně rychlejší a hlavně jednodušší. 

Řešení je přitom standardizované, výhledově využitelné napříč prohlížeči, otevřené, a navíc bude funkční i po konci cookies třetích stran. 

Jak FedCM pomáhá e-shopařům?
  • Doplněk svou funkcí nenásilnou formou motivuje uživatele k přihlášení, což vede v vyššímu počtu přihlášených uživatelů. 
  • FedCM je navrženo s ohledem na ochranu koncového uživatele, bez jehož souhlasu nepředává poskytovateli přihlášení informaci o aktivitě uživatele na službě, ke které se pomocí FedCM přihlašuje. Bez souhlasu uživatele zároveň nemůže dostat žádné jeho informace, dokud se sám nerozhodne nabídku přihlášení využít. 
  • FedCM je nová funkce prohlížeče, která je kompatibilní s Přihlášením přes Seznam a standardem Oauth 2.0, který je využíván na většině online služeb. 

Aktivace FedCM v Programii je snadná a rychlá

Implementace FedCM je pro klienty Progamie jednoduchá a nevyžaduje rozsáhlé technické znalosti, což umožňuje rychlou adaptaci a využití tohoto rozšíření. Pokud chcete FedCM aktivovat i na svém e-shopu, tak postupujte podle našeho návodu nebo kontaktujte dodavatele svého e-shopového řešení.

Jaké jsou další plány? 

Federated Credential Manager představuje průlom v oblasti správy přihlašovacích údajů pro e-shopy. Jeho snadné použití, bezpečnost a kompatibilita s různými platformami přináší významné výhody pro provozovatele e-shopů, kteří hledají způsoby, jak zefektivnit své online podnikání, chtějí usnadnit přihlášení návštěvníkům svých e-shopů a zároveň urychlit nákupní proces.  

V současné době je tato funkce podporována nejrozšířenějším prohlížečem Chrome, nicméně podpora je otevřena i ostatním konkurenčním aplikacím. V Seznamu provozovaném prohlížeči Sbrowser se na podpoře už pracuje. 

Sdílet na sítích