Seznam.cz nasazuje na Zboží.cz Dárkového rádce pro vánoční nákupy

16. listopadu 2015

Na základě předchozího úspěchu s testováním služby Asistent spustí Seznam.cz na službě Zboží.cz od 16. 11. do 23. 12. 2015 Dárkového rádce. Tato chatovací funkce, na jejímž druhém konci je živý rádce s přehledem o produktech, poradí lidem při nákupech v době největšího náporu před vánočními svátky. Kromě toho Zboží.cz přináší na domovské stránce roztříděné tipy na vánoční nadílku nejen pro „ni“ a pro „něj“, ale i pro babičku nebo šéfa.

Před Vánoci bude lidem při výběru dárků radit přímo tým služby Zboží.cz, který má o nabízeném sortimentu detailní přehled. Podle aktuálních dat se Češi při výběru dárků drží tradice, a tak pod stromečkem nacházíme nejčastěji parfémy, mobilní telefony či stavebnice Lego. Rádce se zákazníků vyptá, jestli má jít o dárek praktický ke každodennímu využití nebo naopak o věc, která udělá v první řadě radost. Zjistí, v jaké cenové relaci se má pohybovat, a na základě toho společně s uživatelem vybere ten pravý a originální dárek. Dárkový rádce je tedy v první řadě inspirací pro ty, kteří si s výběrem nevědí rady. Prostřednictvím chatovacího boxíku s grafikou firemního maskota Krastyho a vánočního stromku mohou lidé s rádci komunikovat online denně v pracovních dnech od 9 do 22 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 19 hodin.

Obrázek ke stažení. 

„Jsme si vědomi, že tuto službu využije menší část uživatelů a většina si svůj dárek najde rovnou. My ale chceme, aby na našich stránkách našli odpovídající servis všichni – tento důraz na lokální úhel pohledu nás odlišuje od konkurence,“ vysvětluje důvod spuštění novinky Milan Šmíd, manažer Zboží.cz.

image

Obrázek ke stažení.

Inspirovat k vánočním nákupům bude i samotná domovská stránka Zboží.cz, na které přibyly tipy na vánoční dárky. Tým služby Zboží.cz vybrané produkty rozřadil do kategorií: Pro ni, Pro něj, Pro školáky, Pro nejmenší, Pro babičku, Pro dědečka, Pro celou rodinu a Pro tchýni i šéfa. Lidé si je mohou seřadit podle toho, kolik chtějí za vánoční dárky letos utratit.

image

Obrázek ke stažení.

Na službu Zboží.cz a její vánoční tipy na dárky bude Seznam.cz upozorňovat své uživatele prostřednictvím boxíku na domovské stránce Seznam.cz.

 Blanka

image
Sdílet na sítích