Jakou výkonnost dosahuje videoreklama na Seznamu

Dle dat společnosti SPIR a Median dosáhly investice do videoreklamy za rok 2017 přes 3,5 miliardy korun. Pro rok 2018 se očekává další růst o 16 %. Seznam.cz na tento dlouhodobý trend reaguje navyšováním kvantity i kvality svého video prostoru.

V tuto chvíli Seznam nabízí v průměru až 70 milionů video impresí, v rámci kterých se stále navyšuje možnost programatického prodeje tohoto prostoru.

S tím jak rostou investice do videoreklamy – nejen na Seznamu, se tedy přirozeně stále častěji od klientů i agentur setkáváme s dotazem na výkonnost reklamy na Seznamu. Pro tento účel jsme dali dohromady infografiku za všechny odběhnuté video kampaně na Seznamu za první polovinu roku 2018, která nám ukáže benchmark za jednotlivé stopáže, formáty či umístění.

Jaké průměrné metriky videoreklama na Seznamu dosahuje

Z uvedených dát vyplývá, že průměrná míra zhlédnutí celého spotu je 25 %, přičemž vyšší míry zhlédnutí dosahují služby Seznamu, které jsou primárně zaměřené na video obsah, jako Stream.cz nebo SeznamZprávy.cz.

Co se týká délky spotu, je naše doporučení využívat stopáž do 20 vteřin, která přináší nejlepší poměr mezi mírou zhlédnutí a průměrnou mírou prokliku. Samozřejmě ideálně v kombinaci s čím dál oblíbenějším formátem Bumper, který dokáže velmi efektivně navýšit vizibilitu reklamního sdělení.

Na podobné porovnání se můžete těšit opět na konci letošního roku, kdy budou součástí i data za formát Outstream i statistiky za videoreklamu na novém webu Garáž.cz.

Milan Černík, Senior Video Konzultant

Sdílet na sítích