Seznam.cz nabízí začátkem léta spoustu RTB novinek

19. července 2018

Poslední 2 měsíce byly v RTB týmu skutečně velmi nabité. Klientům tak nabízíme celou řadu nových produktů, které si mohou nakoupit programaticky. Aby vám žádná z novinek neunikla, najdete vše přehledně v tomto článku.

HTML branding je nově dostupný v RTB již na 5 webech

Branding, který patří v onlinu k nejžádanějším reklamním formátům, mohou inzerenti přes Seznam RTB nakoupit jako statický obrázek nebo interaktivní HTML5 formát. A to již na 5 službách. Celkově nabízíme více než 240 mil. impresí měsíčně, nové zařazení tohoto formátu na SeznamZprávy.cz obohatilo prostor měsíčně o více než 30 milionů impresí, na Proženy.cz o více než 20 milionů impresí. Již dříve dostupné interní služby jsou Novinky.cz (cca 170 mil. impresí/měsíc) a Kupi.cz (více než 16 mil. imp./měsíc).

Během minulého měsíce se nám podařilo spustit branding také na našem prvním externím partnerovi Gamepress.cz. Na další z nich formát postupně připravujeme.

V rámci HTML5 brandingu nabízíme typ Uncover v horizontální i vertikální verziNachystaná šablona, kterou poskytujeme na vyžádání, vám navíc zajistí velmi jednoduchou přípravu formátu. Pokud klienti připraví vlastní verzi HTML brandingu odlišnou od formátu Uncover, po zaslání náhledu na náš tým a jednoduchém otestování funkčnosti, lze bradning přes RTB spustit.

Mobilní „In-article“ nabízí nadstandardní vizibilitu

Mobilní In-article s vizibilitou nad 60 %. To je další novinka z dílny Seznam RTB, kterou mohou inzerenti nakoupit na službách Novinky.cz, Super.cz, Proženy.cz a Garáž.cz. Celkový zásah těchto formátů představuje více než 200 mil. impresí měsíčně. Pozice jsou dostupné na všech webech ve velikosti 300×250 px a 300×300 px a jsou součástí mobilního vizibilního dealu, který vám na vyžádání připraví naše RTB oddělení.

Bumper koupíte už na 4 doménách

Bumper, 6s nepřeskočitelný video formát, je nově dostupný na doméně Novinky.cz. Formát je vhodný především pro krátké a přímé sdělení uživatelům. Na formát bumper nabízíme přes 20 mil. impresí měsíčně, zařazení na Novinky.cz obohatilo prostor o více než 1 mil. impresí za měsíc. Další dostupné služby jsou Stream.cz, SeznamZprávy.cz a Proženy.cz.

Vybrali jsme nejlepší pozice pro videobannery

Nově mohou inzerenti využít na Seznam.cz privátní deal pro videobannery. Kromě již zavedeného formátu Homepage TV (480×300) jsou dostupné videobannery i v dalších velikostech (300×600, 300×250 a 970×310). Privátní deal obsahuje vybrané pozice z interních webů Seznamu i z externích partnerů, které jsou s ohledem na vysokou vizibilitu a umístění na stránce pro formát videobannerů nejvhodnější.

Otevřeli jsme cílení v RTB pro všechny adExchanges

Rozšířili jsme možnosti, kde můžete využít integrovaná data Seznamu v Adform DSP. Od července tak můžete naše cílení zapojit v rámci nejvyužívanějších SSP a adExchanges na českém trhu. Kompletní přehled dostupnosti cílení na najdete zde.

Banner v plánovači na Mapy.cz máme i v RTB

O spuštění exkluzivního banneru v plánovači na Mapy.cz jsme vás informovali už v červnu. Pozici jsme zpřístupnili i v RTB v rámci privátního prostoru. Po zaslání náhledu na náš tým (kontrolujeme relevantnost reklamy) vám připravíme privátní deal.

Za RTB tým Terezie Říhová

Sdílet na sítích