Výzkum potvrdil rostoucí zásah Seznam.cz videoplatforem

12. října 2018

Společnost Median připravila pro Seznam.cz data z crossmediálního měření AdMeter 1000, které přináší informace o zásahu videoslužeb Seznam.cz a analýze jejich uživatelů. Celý výzkum potvrdil rostoucí zásah našich videoplatforem a jejich rostoucí význam při crossmediálním plánování kampaní.

Co je AdMeter 1000

Single-source panelový výzkum na vzorku 1 000 respondentů v cílové skupině 15–69 let, jejichž sociodemografická skladba je stejná jako v celkové populaci. Panel měří cross-mediální konzumaci u každého z panelistů. Data jsou sbírána na základě instalované aplikace v PC, tabletu nebo mobilu, která sleduje chování uživatele. TV je měřena na základě audiomatchingu. Výsledky dokáží porovnat zásah online i TV médií a zároveň měřit jejich crossmediální zásah.

A jak si tedy stojí služby Seznam.cz dle dat naměřených v květnu 2018?

Z dat vyplynulo, že HP Seznam.cz je nejnavštěvovanější stránkou českého internetu. Skrze videoformáty HP Exclusiv nebo HP TV tak dokáže měsíčně zasáhnout přes 6 milionů uživatelů.

Meziročně nejvíce posílily obsahové služby SeznamZpravy.cz, Sport.cz, Prozeny.cz a Stream.cz.

Z dat Medianu dále vyplývá, že videoslužby Seznam.cz dokáží vygenerovat vyšší zásah v populaci než globální služby Facebook nebo YouTube.

HP Seznam.cz má silný zásah primárně v cílové skupině 15–44 let se zásahem až 90 % cílové skupiny, jenž zasahuje vyrovnaný poměr mužů a žen.

Seznam Zprávy dokázaly výrazně navýšit zásah videa pro cílovou skupinu 15–34 let, kdy meziročně posílily o 83 %. I přesto mají Seznam Zprávy silnější postavení ve starší části populace s převahou mužů.

 

Stream.cz s celkovým zásahem 3 miliony uživatelů měsíčně potvrdil postavení druhé nejsilnější videoplatformy v ČR v cílové skupině 15–34 let.

Zajímavá data poskytuje AdMeter 1000 o crossmediálním zásahu při kombinaci jednotlivých médií. Z dat vyplývá, že například videoobsah na Seznam.cz dokáže při kombinaci s TV Prima oslovit inkrementálně až 15 % cílové skupiny v populaci 15–54 let.V kombinaci s globální službou YouTube pak Seznam dokáže v cílové skupině 15–69 let navýšit inkrementální zásah až o 9 %

  

Celý výzkum potvrdil rostoucí zásah našich videoplatforem a jejich rostoucí význam při crossmediálním plánování kampaní.

Milan Černík, Senior video konzultant Seznam.cz

Sdílet na sítích