Výběrové řízení v Seznam.cz aneb co vás čeká

25. července 2019

Čeká vás výběrové řízení v Seznamu nebo jen chcete vědět, jak to u nás při výběrku chodí? Nakoukněte pod pokličku našemu náboru a zjistěte pár užitečných tipů, jak zvýšit své šance na úspěch.

Přípravou to začíná

Jako u všeho je důležité nepodcenit přípravu. I když třeba nemáte předchozí zkušenosti na podobné pozici či ve stejném segmentu, velmi oceníme, pokud si zjistíte co nejvíc informací jak o nás, tak o problematice či oblasti, které byste se měli věnovat. Snaha a aktivní zájem kandidáta jsou pro nás důležité.

U některých výběrových řízení můžete dostat zadání úkolu s přípravou předem. Výsledek pak prezentujete a diskutujete na místě. Pokud si v zadání nejste něčím jisti, nebojte se zeptat. Je to pro nás dobrý signál, že nad úkolem přemýšlíte a záleží vám na výsledku.

Co vás nejspíš nemine

Většinou se u nás setkáte s jedno až dvoukolovým výběrovým řízením, které následuje po prvotním telefonickém rozhovoru. Vždy nám záleží na tom, abychom byli rychlí a efektivní, jak to jenom jde.

Výběrové řízení u nás může mít různou podobu a liší se podle typu pozice, kterou zrovna obsazujeme. Pár společných jmenovatelů tu ovšem máme. Většina výběrů se skládá z rozhovoru a praktické části. U pohovoru se většinou setkáte se zástupcem personálního oddělení a s potenciálním šéfem či šéfkou.

Praktická část může znamenat prezentaci s přípravou, úkol na místě, minitest z vědomostí či praktických dovedností (např. Excelu) a modelovou situaci. Výběrové řízení může být vedeno také přímo formou Assesment centra. Jak u nás probíhá „Ácéčko“ se můžete dočíst tady.

Na atmosféře záleží

Je pro nás důležité, abyste se po celou dobu cítili příjemně a přirozeně. Proto vše probíhá v neformální atmosféře a není nutné dodržovat žádný předepsaný dress code. Doporučujeme přijít tak, abyste se cítili komfortně. S neformální atmosférou souvisí i to, že si všichni kolegové v Seznamu tykají, a tak se může stát, že vám někdo na chodbě řekne „Ahoj“. Klidně mu odpovězte stejně 😊

Chceme poznat, jací doopravdy jste. Proto „masky“ a odpovědi z příruček nechte doma. Jenom tak můžeme vzájemně zjistit, jestli nám to bude dlouhodobě klapat a poznat, zda z vás bude spokojený Seznamák či Seznamačka. Upřímnost se vyplatí.

A nezapomeňte. Dobrá příprava znamená poloviční úspěch, vsaďte na přirozenost a případné obavy hoďte za hlavu, půjde vám to lépe.

Hodně štěstí a těšíme se na vás!

Za HR tým

Veronika Kašparová

Sdílet na sítích