Když chcete něco víc, chcete Seznam Partner Plus

14. dubna 2021

Seznam Partner pomáhá majitelům obsahových webů s monetizací jejich obsahu na internetu. V lednu jsme spustili nový web, kde najdete informace o jednotlivých službách, které Seznam Partner nabízí. Už to není jen obsahová síť, ale patří sem i Seznam Newsfeed nebo CMP.

Seznam Partner a jeho služby se neustále rozšiřují ve snaze nabízet partnerům co nejlepší způsoby monetizace jejich obsahu. Vyvíjí se také celý trh a služby, které jsme vám doposud nabízeli, ty můžeme svým způsobem považovat za tzv. povinnou výbavu.

Sem patří nově například sběr souhlasů přes CMP. Nastavení souhlasu, které se pomocí CMP sbírá, se vztahuje nejen k použití cookies, ale i ke všem ostatním informacím, které se souhlasem uživatele provozovatel webu může získat.

Dále jsme do „základu“ přesunuli také reklamní systém Seznam SSP. Ten zajišťuje prodej nabízených reklamních prostor na straně publishera. Je to systém pro vytváření reklamních zón, generování reklamních kódů a vykreslení reklamy do inzertních pozic.

Co je to Seznam Partner Plus

Nově nabízíme nadstandardní péči v podobě Seznam Partner Plus. Zde najdete atraktivní služby a nově vznikající funkce. V současné chvíli je to Videoreklama, Přihlášení Seznam účtem nebo Seznam Diskuze.

Videoreklama – Publisherům, kteří tvoří videoobsah pomáháme s monetizací videa. Díky své schopnosti lépe představit produkt, odvyprávět příběh, a tím vzbudit emoce u diváka, je videoreklama jedním z nejrychleji rostoucích reklamních formátů. Seznam Partner nabízí celkem tři způsoby, jak videa monetizovat. 

Přihlášení Seznam účtem – Umožňuje lidem přihlásit se na webu nebo službě partnera pomocí již existujícího uživatelského účtu u společnosti Seznam.cz. Uživatel tak nemusí u partnera vytvářet nový účet, vyplňovat zdlouhavé registrační formuláře a pamatovat si další přihlašovací údaje. Stačí mu jeden účet – od Seznamu. 

Seznam Diskuze – Služba Seznam Partner nabízí provozovatelům webů možnost vložit pod své články diskuzní modul. Ten aktuálně běží už na devíti službách společnosti Seznam jako jsou třeba Seznamzpravy.cz, Novinky.cz nebo Prozeny.cz. Diskuze je dostupná uživatelům, kteří mají ověřený Seznam účet. Mezi její výhody patří například to, že přináší více návštěv z domovské stránky Seznam.cz a navíc se uživatelé na webové stránce partnera zdrží déle, čímž se zvyšuje PV.

Líbí se – Představujeme vám novou funkci, díky které získáte od uživatelů rychlou zpětnou vazbu na váš obsah. Tlačítko „Líbí se“ ve tvaru srdce teď můžete bezplatně využívat také na vašem webu. Když tvoříte obsah, je určitě vaším cílem, aby text čtenáře zajímal. A právě hodnocení textu čtenářem vám zajistí nejrychlejší zpětnou vazbu a pomůže vám tak s tvorbou dalšího obsahu. Cílem tlačítka je zvýšit interakci lidí, kteří navštěvují váš web. Pokud jste naším partnerem, může tlačítko „Líbí se“ ovlivnit četnost zobrazování v rámci služby Seznam Newsfeed.

Shrnuto a podtrženo, Seznam Partner je základ, který je plný skvělých služeb. Doporučujeme však dopřát si Seznam Partner Plus, který vám nabízí pokročilé možnosti monetizace vašeho obsahu a přinese vyšší výnosy.

Sdílet na sítích