Agenturní spolupráce roku 2021: Komu se podařilo nejlépe využít ve své kampani všech výhod videoreklamy?

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz letos ocení výkony digitálních agentur v soutěži Agenturní spolupráce roku. Ceny získají agentury, které s ní spolupracují, v sedmi různých kategoriích. Garantem hned dvou z nich je Petr Daneš, manažer videoreklamy. Jeho úkolem je v pozici odborného poradce ocenit nejlepší videokampaň a videospolupráci roku.

Petr Daneš, manažer videoreklamy

Proč jste se v Seznamu rozhodli udílet tyto ceny?

Videoreklama je v Česku stále populárnější, její účinek je vysoký, proto dává smysl mít v soutěži i tyto kategorie. Právě u nás v Seznamu se odehrává velká část reklamních videokampaní a videospoluprací. Jsme v kontaktu s téměř všemi agenturami na trhu, proto jsem rád, že jsme se pustili do udílení těchto cen.

Máte nějaké novinky pro klienty, kteří chtějí do videokampaní teď pořádně šlápnout?

Pro klienty je videoreklama stále důležitější. Dovede totiž skvěle vyprávět příběhy značek a budovat jejich brandy. I z toho důvodu neustále vylepšujeme naši nabídku. Ve které nově najdete produkt, který dovoluje klientům mít ve spotu nepřeskočitelných prvních 15 sekund, přičemž kreativa může být až 60 sekund dlouhá. Pro inzerenty ze segmentu e-commerce nabízíme atraktivní formát Seznam Shopping Video, který umožní napojení XML feedu inzerenta a zobrazí produkty s cenou v rámci videokreativy.

Novinkou v nabídce Seznamu je také Mobilní Vertikální Oustream na domovské stránce a produkt Seznam Action Video s nízkým CPC.

Které kvality bys u agentur rád ocenil?

V rámci ocenění „Videokampaň roku“ bych rád vyzdvihl práci agentury s nejlepší strategií videoreklamy, kvalitní kreativou a smysluplným využitím reklamních videoproduktů od Seznamu. Agentura, která kontinuálně využívá videoreklamu, se pak může ucházet o cenu „Videospolupráce roku“, ve které bude hlavním kritériem poměr investic do videa k celkovým investovaným prostředkům. Jsem velký fanda všech zapamatovatelných kampaní a rád ocením i kvalitní kreativní práci na spotu a správném mediamixu, která umožní maximalizovat zásah v cílové skupině.

Jaké videokampaně tě letos zaujaly?

Rozhodně krásně zpracovaná kreativa kampaně pro Českou spořitelnu od Wavemakeru plná pozitivních emocí a inspirace. Od první vteřiny je zřejmé, že to je reklama vybízející k dosledování až do konce. Branding je dobře viditelný napříč celým spotem. Kampaň běžela měsíc, využila našich behaviorálních dat a masivního zásahu v dané cílové skupině, který právě Seznam.cz nabízí. To je pro tento typ komunikace zásadní.

Boduje u mě ale i kampaň pro Zalando od Adexpresu zaměřená na mužskou populaci, která chce vypadat dobře, ale nerada nakupuje. Oceňuji kvalitní rychlý střih, záběry zblízka a branding hned na začátku této online videokampaně. Pro lepší zásah sdělení byly součástí i bumpery, které efektivně navýšily zásah kampaně a komunikovaly klíčovou výhodu produktu. Celá kampaň také využila behaviorální data od Seznamu, cílení na muže a věk.

Moc se mi líbil vtipný spot na téma domácí kutilství od PHD/Mediaplus Prague pro Hornbach. Zadavatel skvěle upravil standardní horizontální kreativu do formátu 9:16. Mohl tak použít v kampani nejvhodnější formát do mobilu – vertikální video, které zabírá celý display telefonu. Super je, že kreativa funguje dobře i bez zvuku. Součástí kampaně byl kromě standardní instream reklamy i produkt Seznam Reach Video pro rozšíření zásahu.

Nominovaní v kategorii Videospolupráce roku:

MarketUP
Omnicom Media
GroupM

Nezapomeňte sledovat naše sociální sítě a podělte se o své postřehy a názory na kampaně – stačí doplnit hashtag #AgenturniSpolupraceRoku

Sdílet na sítích