Budujte brand a zvyšte zásah svých kampaní pomocí videoreklamy

Veronika Geltner 8. září 2023

Není pochyb, že videa jsou účinným marketingovým nástrojem a jedním z průlomových trendů ve světě marketingu. Jak odvyprávět příběh a prodat produkt či službu co nejlépe? Pojďme se podívat na to, proč by e-shopy měly využívat videoreklamu a jak mohou tento mocný marketingový nástroj efektivně využít.

Videoreklama funguje

Proč jsou videoreklamy mnohem úspěšnější a účinnější než jiné tradiční formy reklamy jako online bannery? Většina populace se učí a přijímá informace převážně prostřednictvím zraku. Lidem jako audiovizuálním bytostem není v žádném jiném médiu předkládáno takové množství informací v tak rozmanité podobě. Video je proto médium, které náš mozek stimuluje nejvíce – a proto je tak atraktivní.

Emoce mají tendenci se snadněji usazovat v paměti než pouhé informace. To je jeden z důvodů, proč videoreklama dokáže tak silně oslovit. 96 %* marketérů souhlasí s tím, že videa mají schopnost lépe uživatelům vysvětlit produkty a služby, a tím je efektivněji propojit s cílovou skupinou.

Zákazníci videoobsah očekávají

Spotřebitelé dnes už vnímají videa jako nedílnou součást komunikace značky. Očekávají, že v průběhu hledání na internetu a nákupního rozhodování videoobsah využijí. Když pak přijde čas vybrat si z velké nabídky konkrétní e-shop, zákazníci se přiklánějí k těm, které znají a mají s nimi emocionální spojení.

Marketérům navíc hraje do karet i skutečnost, že extrémně rychlým tempem roste počet lidí, kteří videa a další online obsah konzumují na mobilu.Statistiky ukazují, že více než 90 % obchodníků považuje videoreklamu za klíčovou součást své mediální strategie. 

Zasáhněte miliony uživatelů

Zahrnutím videoreklamy do vašich mediálních kampaní na Seznamu rozhodně neuděláte chybu. Měsíčně totiž můžete zasáhnout až 5,7 milionů reálných uživatelů. Navíc má Seznam.cz s tržním podílem 75 % mezi publishery největší videoinventory. Vaše reklama se zobrazí na pečlivě vybraných webech a u kvalitního obsahu. Nemusíte se obávat méně kvalitního user-generated contentu a vaše značka bude v bezpečí.

Jaké videokampaně letos zaujaly porotu Agenturní spolupráce roku?

Videoreklama je důležitým nástrojem, který může vést k úspěšným kampaním a budování silných značek. Neméně důležitý je i správný výběr reklamních videoproduktů, kreativní přístup a vhodné cílení. Tuto disciplínu nejlépe zvládly právě nominované agentury. Agentura s nejlepší strategií videoreklamy a využitím reklamních videoproduktů Seznamu získá ocenění „Videokampaň roku“. Pojďme si je představit.

  • Omnicom Media Group ve spolupráci s agenturou Zaraguza – klient Škoda Auto

Klient velmi chytře využil potenciál seriálu Lajna a odkoupil licenci na trenéra Hrouzka, kterou nápaditě zakomponoval do svých spotů. Využil celou řadu produktů, které video na Seznamu nabízí, včetně klasického floatingu až po Seznam True View. Velmi poutavá kreativa pak běžela během celého hojekového mistrovství světa.

  • Omnicom Media Group – klient Komerční banka

Velmi pěkně zpracovaná kreativa cílená na skupinu mladých studentů, kteří si zakládají nové účty. Zvolená kombinace produktů a cílení na věk plus web Stream.cz a Novinky.cz odpovídá zájmové skupině.

  • Pickerly – klient Billa

Vtipná a kreativní vánoční kampaň v nepřeskočitelném videostopu, kde klient využil jednu kreativu ve více verzích do rotace. Zacíleno na Stream.cz a domovskou stránku Seznam.cz. Videokampaň agentura doplnila o bannerové pozice jako Sky a Branding.

Nezapomeňte sledovat naše sociální sítě a podělte se o své postřehy a názory na kampaně – stačí doplnit hashtag #AgenturniSpolupraceRoku

Veronika Geltner

PR specialistka

Sdílet na sítích