Jak získat ještě vyšší výkon z dynamického retargetingu na pár kliků? Pomohou vlastní šablony

Společnost Leontýna.cz svěřila své kampaně specialistům Seznamu a nyní se těší z ještě lepších výsledků než dosud. Klíčem k vyššímu výkonu dynamického retargetingu bylo doplnění vlastních šablon. Už jste je vyzkoušeli také? Postupujte stejně jako my.

Na jaře 2021 se do kampaní dynamického retargetingu přidaly šablony. Protože si místo v kampaních svými výsledky zasloužily, zůstaly tam dodnes. V této (tehdy ještě) novince Skliku byly využity barvy typické pro web/logo klienta a dva různé reklamní texty, které se v kampaních střídaly rovnoměrně. Texty i barevnost inzerce se během roku měnila na základě jejich efektivnosti, obojí se však stále drželo identity webu Leontýna.cz.

Leontýna.cz je e-shop se spodním prádlem, ale také oblečením, povlečením a kadeřnickými potřebami. E-shop Sklik kampaně využívá od roku 2018 a jejich cílem je především maximalizovat obrat při dodržení profitability.

Při dlouhodobém srovnání období před a po nasazení šablon do dynamického retargetingu je u dané kampaně vidět růst CTR, konverzního poměru a pokles PNO. Jedná se přitom o opačný trend než v případě zbytku retargetingových kampaní, kde konverzní poměr lehce klesal, zatímco celkové PNO naopak lehce stouplo. V celém sledovaném období fungovaly nastavené kampaně velmi podobné. Podobný byl rozsah inzerce i jeho cílení.

Sledovaná období byla od 14. 4. do 25. 10. 2021 a od 1. 10. 2020 do 13. 4. 2021

(tedy stejný počet dnů). Ve srovnávaném úseku před nasazením jsou zahrnuté i vánoční svátky a Valentýn, které jsou pro klienta obecně silnější. I přesto bylo dosaženo lepších výsledku se šablonami, než bez nich.

Efektivitou šablon v dynamickém retargetingu jsme byli příjemně překvapeni. Nejen, že díky tomu lze sdělit uživatelům informace navíc, ale můžeme upravovat i barevnost inzerátu. To zlepšuje šanci na rozpoznání značky, což má také vliv na lepší podíl nákladu na obratu než u klasického banneru dynamického retargetingu bez šablony.

Martin Slanina

Leontýna.cz

Za tým Skliku Marika Zupková

Sdílet na sítích