Nepřehlédnutelná reklama? Vyzkoušejte vertikální video stejně jako Fortuna

10. listopadu 2022 Ve spolupráci s  

Videoreklama je vizibilní forma reklamy, které si návštěvník všimne mnohem lépe než třeba statického banneru. Jde ale ještě zvýšit její zásah? O to se pokusila Fortuna pomocí vertikálního videa, které je při scrollování v článku čtenáři stále na očích. Jak tedy funguje a jak na ní uživatelé reagovali?

Klient: Fortuna – Martin Jonáš

Account manager za Seznam: Jan Thomas

Agentura: Dentsu X – Vendula Mocová

Fortuna jako lídr mezi sázkovými kancelářemi

Fortuna Entertainment Group je od roku 1990 největším provozovatelem kurzových sázek a her ve střední a východní Evropě. Svým zákazníkům poskytuje tu nejlepší zábavu na poli sportovním, casinovém, loterijním či ve stylu Vegas.

Spolupráce s Fortunou

Fortuna si vybrala spolupráci se Seznamem především pro vysokou návštěvnost její homepage. Během mistrovství světa v hokeji se rozhodla využít vertikální video, které se divákům objevovalo při sledování zápasů.
„Hokejové mistrovství světa je ojedinělá sportovní událost, kterou sleduje i široká veřejnost, a proto nám toto umístění právě v období zápasů českého týmu přišlo vhodné. Je známo, že při sledování zápasů dochází u diváků k multiscreeningu, a tak byl pro nás mobilní formát jasnou volbou. Dynamičnost kreativy tak vynikne a díky vertikální orientaci zaplní celou uživatelskou obrazovku – brand tak využije maximum z nakoupené imprese,“ okomentoval důvod spolupráce Martin Jonáš, Affiliate Manager ve společnosti Fortuna.

Co je vertikální video?

Šikovně umístěný mobilní videoformát na Seznamu. V článku je téměř přes celý displej, zobrazuje se vždy o rozměrech 9:16 a pro čtenáře se tak stává nepřehlédnutelným. Nejčastěji se objevuje na HP Seznamu v rámci nekonečného feedu obsahu a dalších webech, jako jsou Seznam Zprávy, Novinky.cz, Proženy.cz, Sport, anebo Garáž.

Přes 60 % návštěvníků chodí na Seznam z mobilu a tohle je tedy skvělý způsob, jak představit produkt širokému publiku. Na HP Seznamu se formát prodává vždy na jeden den se 33 % času, což odpovídá 1 mil. impresí denně a 600 000 unikátním návštěvníkům, kteří reklamu uvidí.

Vhodný je tedy jak na zásah a budování značky, tak i pro výkon. Důkazem je zkušenost značky Fortuna, která ho jako jeden z prvních klientů vyzkoušela na jaře tohoto roku při mistrovství světa v hokeji.

Detail kampaně

video imprese
11 mil
impresí
0,47 %
CTR
2,2 mil
UV
4,7
frekvence
12 %
2 mil. views dosáhly 3 sec VTR
201
asistovaných konverzí + 7 last-click konverzí
Jakou roli hrál tento formát v rámci kampaně?

Fortuna spouštěla během mistrovství světa v ledním hokeji novou kampaň s tématem „Zažij jízdu“ a promem bonusu pro nové hráče, který měl za úkol získat nové registrace.

Konkrétně videokreativa „Zažij jízdu hokejovým světem“ na Seznam HP plnila funkci širokého zásahu přímo ve dnech zápasů české reprezentace. Zbrusu nová, neokoukaná kreativa doplňovala TV spot. Kreativa se ale upravila pro potřeby online prostředí tak, aby upoutala pozornost v prvních vteřinách a rychle předala sdělení.

vertikální video od seznamu fortuna

Porovnání výkonu videa na různých platformách

„Na sociálních sítích jsme video nevyužívali. Ale ve srovnání s display plochami byl výkon mírně nadprůměrný. Hlavně z pohledu asistovaných konverzí. Kampaň tak splnila účel, jak z pohledu reache a awarness, tak překvapila i svým výkonem,“ zhodnotila výsledky videoformátu Vendula Mocová z Dentsu X.

Sdílet na sítích