Nové produkty videoreklamy pro přímý nákup vám pomohou v hlavní sezóně

29. září 2020

Nové vizibilní formáty videoreklamy Outstream floating a Seznam Brand Video kombinují výhody jiných oblíbených reklamních pozic a umožní vám oslovit vaše publika efektivně a cenově výhodně.

Outstream floating

Nově pomocí Outstreamu floating můžete zasáhnout všechny uživatele obsahových webů Seznamu najednou. Bude tedy možné oslovit jedním videoproduktem všechna publika, co naše obsahové weby dohromady nabízejí. Například pomocí Outstreamu, který se zobrazoval pouze na webu Novinky.cz bylo možné oslovit týdně 500 tisíc žen. Při použití Outstreamu floating se tento počet téměř zdvojnásobuje.

Inspirací pro tento produkt je obdobná pozice v instreamové reklamě, která se stala nejvyužívanějším produktem videoreklamy. Floating Outstream se zobrazuje na desktopových verzích Novinek, Seznam Zpráv, Sportu, Super, ProŽeny.cz, Garáži a Kupi Magazínu. 

Outstream se stejně jako na ostatních webech nachází hned pod článkem. Video se spustí, jakmile je vidět alespoň z 50 %. V případě, že uživatel odskroluje, přehrávání se zastaví. To zaručuje maximální vizibilitu videa a pozornost diváka. Podívejte se, jak bude pozice na stránce vypadat.

Obecně lépe fungují kratší spoty s délkou kreativy do 15 sekund, které dosahují 15% míry zhlédnutí. Důležité je, aby začátek spotu zaujal, protože má inzerent méně času na oslovení uživatele.

Je potřeba počítat s tím, že kreativa bude ve většině případů přehrána bez zvuku, proto je ideální do videa zapracovat titulky, které pomůžou příběh odvyprávět.

Seznam Brand Video

S cílem maximálně snížit průměrnou cenu za zhlédnuté video jsme vytvořili druhý produkt Seznam Brand Video. Ten kombinuje výše popsaný Outstream floating a nepřeskočitelný videospot, u kterého umožňujeme nově stopáž až 30 sekund. Toto je v rámci produktové nabídky unikátní a v žádném jiném videoproduktu Seznamu nelze toto využít.

Díky využití nepřeskočitelného videospotu cena za 1 zhlédnutí začíná na výborných 0,8 Kč v grossových cenách.

Seznam Brand Video už vyzkoušel i klient McDonald’s s agenturou OMD, kteří chtěli využít nepřeskočitelný videospot, aby maximalizovali počet zhlédnutí v rámci kampaně: „Dostali jsme se na atraktivní cenu za zhlédnutí na premiovém videoprostoru Seznamu 0,83 Kč v ceníkových cenách, které odpovídají předpokladům.”

Příklad zadavatele McDonald’s ukazuje, ze využití nepřeskočitelných spotů sníží cenu za zhlédnutí a to až k 0,8 Kč v grossových cenách. Například při slevě 50 % lze tedy dosáhnout na CPV 0,4 Kč.

Sdílet na sítích