Populární videoformát Outstream teď poběží ve smyčce. Takže budete mít 2x lepší výsledky

Videoformát Oustream využívají inzerenti rádi a často. Aby jim přinesl ještě vyšší proklikovost, přinášíme dvě výrazné změny. Tlačítko call-to-action a nekonečnou smyčku.

Outstream by měl být součástí každé videokampaně. Má velký zásah a spoustu dalších výhod, o kterých se můžete dočíst tady. Teď jsme připravili dvě úpravy s cílem navýšit jeho proklikovost.

Jaké úpravy to jsou?

CTA

Do každé reklamy vkládáme Call-to-action tlačítko, které vybízí diváka k prokliku.

Smyčka

Po prvním přehrání reklama neskončí, ale začne se přehrávat od začátku. Tím uživatel vždy uvidí reklamu běžet, a případně ji zhlédne znovu.

Dvojnásobek

Díky změnám proklikovost Outstreamu napříč obsahovou sítí narostla v průměru až 2x v porovnání s původním formátem. Na desktopu na obsahových webech Seznamu (sz.cz, Novinky.cz, Sport.cz a další) narostla až 4x

Tím se z Outstreamu stal univerzální formát jak pro budování značky v začátku zákaznické cesty, tak i v její pokročilejší fázi při vytváření zájmu o konkrétní produkt.

Pro oba účely je možné nastavit konkrétním cílení. Pro budování značky využijte cílení širší, abyste oslovili celou cílovou skupinu. Doporučujeme cílit na zájmy, témata, věk a pohlaví, které jí odpovídají.

Naopak pro vytvoření zájmu o produkt využijte cílení na uživatele, kteří jsou už v pokročilé fázi nákupu. Konkrétně cílení na zájmy o koupi a retargeting.

Imprese nesčítáme

V případě opětovného přehrávání se imprese už znovu nepočítá. Stejně je to i s ostatními metrikami, jako je míra zhlédnutí a nebo čas strávený s reklamou, které se započítají pouze z prvního přehrání. Připomínáme také, že aby se Outstream spustil, je třeba, aby bylo aspoň 50 % formátu vidět na stránce.

Nové změny se týkají Outstreamu nakoupeného v systému Sklik, RTB a v rámci přímého prodeje.

Sdílet na sítích