Vyvracíme mýty o videoreklamě: Je videoreklama na Seznamu skutečně drahá?

Eva Libichová 29. dubna 2021

Naopak. Videoreklama na Seznamu se vyplatí. A není násobně dražší než u jiných vydavatelů nebo na YouTube. Navíc ve srovnání s konkurencí bude vaše videoreklama vidět na nejkvalitnějších a nejnavštěvovanějších webech českého internetu. Mýtus o nedostupnosti videoreklamy na Seznamu a postupně i další nepřesné informace se budeme snažit rozptýlit v našem novém blogovém speciálu.

Videoreklama na Seznamu byla historicky vnímaná, že cenově nedokáže konkurovat sociální síti YouTube. Z interních dat a případových studií ale vidíme, že je to už jinak. Se stejnou kreativou a stejným cílením bývají výsledky kampaní na Seznamu a Googlu srovnatelné, případně jenom o něco málo vyšší.

Na kolik vyjde videoreklama na Seznamu

Pro videospotu v Skliku doporučujeme bidovat se CPT mezi 60–90 Kč v závislosti na sezóně a vyprodanosti. Pro 30 sekundový spot pak očekávejte cenu za jedno zhlédnutí (CPV) kolem 0,20 Kč. Pro bumper doporučujeme bidovat za nižší cenu než videospot. 

Cenové dostupnosti a výhodnosti videoreklamy na Seznamu si všímají více i inzerenti. Jejich počty neustále rostou a jenom za duben jich investovalo do videoreklamy v Skliku více než v sezónním měsíci prosinci. 

Na zkušenosti s videoreklamou na Seznamu jsme se zeptali i Michala Sajka, Performance Team Lead z certifikované agentury Skliku Fragile.

  • instream CPM: 60-85 Kč
  • instream CPV: 0,16-0,23 Kč
  • outstream CPM: 55-85 Kč
  • outstream CPV: 0,38-0,58 Kč

Video v Skliku, na rozdiel od YouTube videokampaní, získava veľké množstvo preklikov a zároveň si drží slušnú mieru dopozerania do konca. Cena za zhliadnutie je síce vyššia ako na YouTube, ale len o málo. V konečnom dôsledku ide o skvelé využitie už vyprodukovaných videoformátov, pre ktoré sme mali menšie možnosti uplatnenia. 

Za zmienku určite stoja outstreamy, ktoré nás svojim výkonom naďalej milo prekvapujú. Nespornou výhodou je kvalitné inventory partnerských webov Seznamu a možnosť nakúpiť pohodlne programaticky. Naviac, brandový efekt videoformátov by sme využitím bannerov len obtiažne dosiahli.

Proč mít videoreklamu na Seznamu

Za cenu, která je jen nepatrně vyšší než u globální konkurence, získáte celou řadu výhod, které nabízí jenom Seznam.

  • Na stránkách Seznamu a našich partnerů oslovíte až 95 % české internetové populace.
  • Vaše reklama se zobrazí na pečlivě vybraných webech a u kvalitního obsahu. Nemusíte se obávat méně kvalitního user-generated contentu a vaše značka bude v bezpečí.
  • Kampaně se budou vydávat – mezi českými vydavateli máme největší počet videoviews. V březnu to bylo 75 % trhu dle měření Netmonitoru.
  • Oslovíte zákazníky, které nevyužívají YouTube. U těch, kteří YouTube využívají, si navýšíte zásah o další umístění a tím zlepšíte účinnost reklamy. 
  • Pokud videoreklamu zatím nemáte, ale rádi byste s ní začali, naši grafici vám ji vyrobí. Na jejich práci se můžete podívat tady.

A pokud stále váháte, poslechněte si náš podcast s manažerem videoreklamy Petrem Danešem. Dozvíte se i informace o cenotvorbě videoreklamy nebo o tom, jak české firmy do videoreklamy investují

Příště se blíže podíváme na mýtus o tom, že videoreklama se dá dělat jenom s velkým rozpočtem. 

Sdílet na sítích